Spørgsmål eller behov for kontakt?

"KORT & LANDSKAB", en hyldest til officeren i kamp siden Murens fald

Skulptur i bronze af Tina Maria Nielsen særligt indtænkt i "Guldgemakket" i Vestre Dagligstuer. Værket er et nutidigt mindesmærke, der markerer Hærens officerskorps' indsats siden Murens Fald, som officerskorpset har stået i spidsen for. Værket introduceres her ganske kort. Du kan læse mere om Tina Maria Nielsens Kort & Landskab her eller på kunstnerens hjemmeside her (eksternt link). 

Hendes Majestæt Dronningen afslørede værket i september 2021.

TMN_Kort_og_Landskab_red.jpg

Relieffet KORT er en komposition af forskellige genstande fra Officersskolens hverdag – fra uniformen, træningen og undervisningen. Genstandene udgør en 1:1 fælles virkelighed og tegner et billede af en fælles identitet.

Kort_af_Tina_Maria_Nielsen_red.jpg

LANDSKAB er en bronzeskulptur i 6 dele, der repræsenterer officerskorpsets (udvalgte) udsendelser i kamp efter murens fald. Balkan, Kosovo, Irak, Afghanistan (x2) og Estland (fremtiden?). Hver skulpturdel repræsenterer et sted, gengivet ved konkrete lokationer, arkitektur og landskabsafstegninger. Skulpturen er konstrueret så de enkelte skulpturdele forbindes af floderne til een gennemløbende flod, der symbolsk udgør en fortælling om tid og erindring i en særlig tidsperiode i Hærens officerskorps.

Kort_og_Landskab_af_Tina_Maria_Nielsen_red.jpg

Landskab_Tina_Maria_Nielsen_-_udsnit_red.jpg

Kort & Landskab er finansieret af kunstmidler fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse støttet af Frederiksbergfonden og Hærens Officersskoles Fond. 

Kontakt os

Klik her

logo-HO.png

Frederiksberg Slot
Roskildevej 28
DK-2000 Frederiksberg

Sociale medier