Spørgsmål eller behov for kontakt?


Frederiksberg Slotskirke ligger i Frederiksberg Slot. Den var oprindelig hofkapel, senere distriktskirke, men har fra 1982 haft sit eget sogn, udskilt fra Frederiksberg Sogn.

Slotskirken_Gudstjeneste.jpgDa Frederik IV lod Frederiksberg Slot udvide i 1707-09, besluttede han at indrette et kapel i østfløjen. Beslutningen kom halvvejs inde i byggeprocessen, hvilket nok er grunden til, at der ikke er noget i bygningens facade, der afslører, at der ligger et kirkerum bagved. Kirken optager de seks midterste vinduesfag i kælder- og stueetagen.

W.F. von Platen og Ernst Brandenburger indrettede kapellet i barokstil orienteret omkring tværaksen med alter og prædikestol midt på hver sin langside. Det blev indviet i 1710.

Da Hærens Officersskole overtog slottet i 1869, blev rummet inddraget til anden brug, og inventaret blev flyttet til andre steder, fx blev prædikestolen foræret af dronningen til Emmauskirken på Diakonissestiftelsen.

I 1920’erne opstod ideen om at reetablere kirken, og det blev gjort i perioden 1928-31. Kun prædikestolen er den originale (Emmauskirken har nu en kopi). Resten af interiøret i kirken er genskabt efter kopier og tegninger.

BEMÆRK!
Alle henvendelse om kirkelige handlinger samt henvendelser til Frederiksberg Sogn i øvrigt skal gå til frederiksbergsogn.dk eller Kirkekontoret på telefon +45 3321 3937